We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Ecologisch Chic

Bij Tiffanys vinden we het belangrijk om samen te werken met kledingmerken die zich inzetten voor duurzaamheid. We nemen je graag mee in het verhaal van enkele merken. 

Inti - handmade knitwear

Door een rondreis in Zuid-Amerika ontstond het idee voor een fashion label genaamd Inti door de nederlandse Anna Cales. In 1993, richte ze Inti op, geinspireerd door haar liefde voor het continent. Hun team bestaat ondertussen uit 700 toegewijde knitters.

Inti haalt zijn materialen en kledingstukken van alpaca wol, deze wol heeft de hoogste kwaliteit van Peru.

Inti richt zich op items die met respect voor natuur, culturen en mensen met de hand worden gemaakt. Steek voor steek wordt elk stuk liefdevol ontwikkeld uit hoogwaardige materialen, op twee naalden, door lokale breiers die in hun eigen huis werken. Voor Inti is dit de essentie van sociaal duurzame mode.

“Best things in life are still made by hand”

- Inti

Hoe verzorg je je knitwear met liefde?

  • Hang het na het dragen uit om te luchten
  • Je kan je knitwear met de hand wassen
  • Gebruik geen bleekmiddel en probeer vlekken niet lokaal schoon te maken, was altijd het hele kledingstuk.
  • Om ervoor te zorgen dat wol niet krimpt, gebruik geen droogkast en geen wasverzachter

Shop hier bij Tiffanys meer van Inti.

Dawn jeans - make tomorrow better

"De meest duurzame jeans zijn degene die je al in je kast hebt. We streven ernaar om de impact van onze productie op het milieu zo veel mogelijk te verminderen en jouw op één na meest duurzame optie te zijn." - Dawn 

Art on broken pieces

Dawn weet dat er af en toe wel eens fouten kunnen gebeuren, maar ze zien dit steeds als een kans om te verbeteren. 


Een kleine productiefout in jouw jeans? Dawn doet niet aan weggooien, maar haalt zijn creatieve kunsten boven met hun art on broken pieces. Met kleine borduursels en patches geven ze deze jeans items een nieuw leven. Zo wordt elke jeans uniek.

Op zoek naar een one of a kind? Dan is deze jeans van Dawn iets voor jou.

As sustainable as possible. That is our goal.

Wist jij dat synthetische vezels essentieel zijn voor de stretch in jouw jeans broek? Dawn biedt graag voor ieder wat wils, zo vind je ook plastic-free jeansbroeken. Dit zijn wijdere jeansbroeken zonder stretch.

Dawn is volop bezig met het zoeken naar de meest duurzame manier om jouw jeansbroek in verschillende kleuren blauw te verven. Op dit moment zijn ze bezig met het testen van E-flow, Ozone en Laser technology.

 

Transparantie, een woord dat voor Dawn veel betekenis heeft en heel belangrijk is. Bij Dawn vind je in elke jeans broek een QR code. Via deze code kan je de reis bekijken die jouw broek heeft afgelegd, van grondstof tot afgewerkt product.

Ben jij na het lezen hiervan ook fan van deze sustainable jeans? Shop Dawn bij Tiffanys!

 

Sissel Edelbo - There is no Planet B

Van een vriendschap van twee vriendinnen: Sissel Thomsen en Christina Edelbo tot een fashion label gebaseerd op zuivere waarden. Sissel Edelbo, kledingstukken uit een combinatie van restmaterialen, elegante silhouetten en een trendy bohemian lifestyle sinds 2004.

Vintage Saris

Een sari is een kledingstuk dat wordt gedragen door vrouwen in India. Deze kledingstukken zijn heel kleurrijk en vertellen elk een verhaal van het culturele erfgoed van India.

Bij Sissel Edelbo, wordt elke sari zorgvuldig uitgekozen om ervoor te zorgen dat alle materialen voldoen aan hun gevoel voor stijl en kwaliteitseisen.

Zero waste

In 2017 merkte Sissel Edelbo al heel snel dat de vraag alsmaar groter en groter werd. 

Jammer genoeg merkten ze op dat er in India toen heel wat restmateriaal overblijft van de gebruikte sari’s.

Al snel kwamen ze met de oplossing om meerdere sari’s te mixen voor één kledingstuk, en die vielen natuurlijk ook snel in de smaak!

 

Bij Sissel Edelbo is elk stuk uniek omdat ze gemaakt worden met de stoffen van een sari. Elk stuk ziet er anders uit, heeft andere kleuren en patronen. Dit zorgt ervoor dat elk stuk maar één keer en in één maat wordt gemaakt, alle stuks zijn namelijk one size.

Door deze redenen kunnen wij helaas de kledingstukken van Sissel Edelbo niet online aanbieden en enkel in onze fysieke winkels. Je vindt de collectie in Sint-Niklaas, Aalst, Mechelen en in Sint-Martens-Latem

Absolut Cashmere

Een hedendaagse vrouw met lef die er dol op is om zich in onze geruststellende, tijdloze en duurzame items van kasjmier te hullen. Daarvoor staat Absolut Cashmere.


Elk seizoen ontwerpt de designstudio van Absolut Cashmere ongeveer dertig tijdloze en sprankelende kleuren om een vrolijke garderobe samen te stellen!


Truien in felle kleuren met gevarieerde pasvormen of  broeken en accessoires van kasjmier? Je vindt het allemaal bij de 20 jarige specialist in kasjmier.

 

Afkomstig van de zijdezachte vacht van de Capra Hircus-geit, gesitueerd in Mongolië. Absolut Cashmere heeft voor jouw trui de mooiste geiten uitgekozen, om de beste kwaliteit aan te bieden.

Wist jij dat de truien van Absolut Cashmere gekleurd worden door 100% natuurlijke vezels? 

Geen idee hoe je jouw trui van kasjmier moet onderhouden? Lees dan zeker onze blog: 

Kasjmier wassen en onderhouden: zó gemakkelijk is het 

Een wereld waar fun en kleuren centraal staan. Shop hier jouw kleurrijke en natuurvriendelijke Absolut Cashmere trui bij Tiffanys.