We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Kleurencombinaties voor deze zomer 2024.

Heb je weleens moeite met het samenstellen van je outfits of het vinden van de juiste kleurencombinaties? Dat is niet lang meer, want hier vind je verschillende mogelijkheden die je kunnen helpen geen outfit stress meer te hebben. 

How to Mix and Match?

Het kleurenwiel

Het kleurenwiel is een gids om bijvoorbeeld complementaire kleuren en analoge kleuren te vinden. Complementaire kleuren liggen tegenover elkaar op het wiel en zorgen voor een sterk contrast, terwijl analoge kleuren naast elkaar liggen en een harmonieuze combinatie vormen. 

Color blocking

Combineer een felgekleurd kledingstuk met een neutrale tint voor een krachtig kleurcontrast, of mix verschillende texturen en patronen voor visueel interessante combinaties.

Seizoenskleuren

Laat je inspireren door kleurentrends die verband houden met het seizoen. Bijvoorbeeld, frisse pasteltinten zoals lila, perzik en mint voor de lente, of warme herfsttinten zoals roest, kastanjebruin en mosterdgeel voor de herfst.

Neutrale basiskleuren

Kies neutrale basiskleuren zoals zwart, wit, grijs, beige en navy als fundament voor je outfit. Deze kleuren vormen een solide basis waarop je accentkleuren kunt toevoegen en helpen om evenwicht te brengen in je uitstraling.

Color Combinations

Ben je klaar om je stijl te upgraden met de nieuwste trends? Hier zijn enkele trendy kleurencombinaties om je op weg te helpen!

Ecru en donkerblauw

Ecru en donkerblauwe vormen een tijdloze kleurencombinatie die klassieke elegantie uitstraalt. De warme neutraliteit van beige combineert perfect met de diepe sereniteit van donkerblauw, waardoor een harmonieuze en verfijnde look ontstaat. Deze combinatie is veelzijdig en geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden.

Rood en roze

Heb je zin voor een meer gedurfde look? Doe eens aan color blocking. Bij colorblocking draait het om het creëren van een visueel interessant contrast tussen verschillende kleuren, waardoor een dynamische en energieke uitstraling ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan rood en roze. De rode kleur straalt passie en kracht uit, dit gecombineerd met het zachte roze, maak je zeker een statement. Denk bijvoorbeeld aan een rode broek gecombineerd met een roze blouse en enkele opvallende accessoires die de aandacht kunnen trekken.

Ecru en hemelsblauw

De warmte van ecru vormt een prachtig contrast met het kalmerende en verfrissende hemelsblauw, waardoor een harmonieuze en rustgevende uitstraling ontstaat. Deze kleurencombinatie is perfect geschikt voor zomer- en lente-outfits.

Blauw en oranje

Het diepe, kalmerende blauw vormt een prachtig contrast met het levendige, opvallende oranje, waardoor een dynamische en evenwichtige esthetiek ontstaat. Deze gedurfde combinatie van blauw en oranje zorgt voor een levendige en energieke uitstraling.

Neutrale kleuren

Een combinatie met neutralere kleuren straalt rust en verfijning uit, perfect voor een tijdloze look. Neutralere kleuren, zoals grijs, ecru, kaki, zijn eenvoudig met elkaar te combineren, wat handig is als je weinig tijd hebt om na te denken. Deze combinatie is minimalistisch maar straalt een ingetogen elegantie uit. 

Heb je nog meer zin gekregen om je garderobe te upgraden? Ontdek extra inspiratie tussen onze Tiffanys-looks op de website. Of kom langs in één van onze winkels en laat je helpen door onze professionele stylisten. Plan hier je afspraak.