We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

De kimono - tijdloze elegantie in een kledingstuk

Maak jezelf kimono-klaar voor de zomer  

Japanse traditie 

Oorspronkelijk is de kimono afkomstig uit Japan. Het is een Japans kledingstuk dat door zowel vrouwen - als mannen wordt gedragen. Letterlijk betekent dit “ding om te dragen”. Het wordt vaak gedragen bij speciale gelegenheden of feestelijke activiteiten. De kimono staat symbool voor verfijning en elegantie en is in vele gevallen gemaakt van handgeweven zijde. Het is een kostbaar stuk dat vaak van generatie op generatie overgaat, bijvoorbeeld van moeder op dochter. Tegenwoordig is de kimono bekend bij velen, het is al vaak te vinden in de kledingkast. 

Dé ideale gelegenheid om de kimono uit de kast te halen

Wanneer is nu het perfecte moment om te paraderen in jouw kimono?

Een kimono kan heel de dag door worden gedragen, maar komt het beste tot zijn recht in de lente en zomer. Tijdens de lente kan een kimono dienen als een trendy toevoeging aan je outfit. Deze kan dan dienen als een cardigan voor de koelere ochtenden - en avonden. Bovendien geeft dit een extra catchy effect wanneer de rest van jouw outfit matcht met de kleuren uit de kimono. 

Tip: Werk van buiten naar binnen! Zorg ervoor dat de overige kleuren van jouw look overeenkomen of passen bij de kleuren of prints van je kimono. De kimono is the main character of the fit dus vandaar dat we adviseren om dit als uitgangspunt te nemen bij het samenstellen van je outfit.

Wanneer de temperaturen stijgen en de zomer voor de deur staat, wordt de kimono een speelse toevoeging voor een dagje strand. Het is een handig en opvallend kledingstuk dat je snel kan aantrekken en je outfit compleet maakt! 

Fashion Talks by Tineke
Extra inspiratie nodig? Volg onze wekelijkse Fashion Talks by Tineke from Tiffanys Aalst ! 
Tineke, styliste en Manager bij Tiffanys Aalst, heeft een grote passie voor mode. Ze deelt graag de nieuwste modetips - en trends met haar klanten. Ze maakt regelmatig inspirerende video’s waarin ze haar favoriete merken bespreekt en hiermee outfits samenstelt. Deze week vertelde ze ons meer over de veelzijdige kimono. 

Met wat combineer ik mijn kimono nu het beste? 

Kimono als jas
Combineer dit met een jeans en een leuke pull. Dit wordt een casual outfit met een vleugje elegantie. 

Kimono Kate & Jules  

Pull Xandres

Jeans Gigue

Kimono X Jumpsuit 
Is het nog net te koud om je jumpsuit alleen te dragen? Wij hebben een oplossing voor dat probleem. Draag jouw kimono over de jumpsuit heen! Stylish, speelser als een gewone jas en je zal het niet meer koud hebben.

Jumpsuit Suncoo 

Kimono Rae

Korte kimono als blazer
Wil je een speelse, maar toch professionele uitstraling op kantoor?
Mix & match jouw kimono met een stijlvolle blouse of leuke t-shirt

Kimono Seventy 

Blouse The Korner 

Lange rok The Korner

Stylingtips 

Ben je klaar voor een avondje uit, een vakantie of gewoon een dagje in de stad?
Hierbij nog enkele tips die ervoor zullen zorgen dat jij gaat schitteren in jouw kimono! 

  • Beschouw de kimono als het ‘key piece’ van jouw outfit. Als je kimono een opvallend patroon heeft, is het slim om de rest van je outfit rustig te houden qua prints. Houd de kleuren van de andere kledingstukken subtiel, zodat de kimono de eyecatcher is.
  • Kimono's zijn perfect te combineren met korte broeken tijdens de zomer. Draag er een mooie effen top bij en een paar sandalen voor een bohemian uitstraling. Zo ben je helemaal klaar voor een dagje op het strand of een festival!
  • Accessoires kunnen je kimono echt laten stralen. Denk aan opvallende statement sieraden zoals een grote ketting of grote oorringen die je look helemaal compleet maken!
  • Klaar voor wat extra pit? Stap uit je comfortzone door je kimono met een paar stoere boots te rocken.

Sissel Edelbo

In onze winkels in Sint-Niklaas, Aalst, Mechelen en Latem bieden we een meer uitgebreide selectie kimono's aan, inclusief het merk Sissel Edelbo. Dit merk staat bekend om hun upcycling van stoffen, waarmee ze unieke en bijzondere items creëren. Elk stuk is uniek, daarom zijn de kimono's van dit merk niet online verkrijgbaar in onze webshop maar enkel te koop in onze winkels. 

Ben je geïntrigeerd door de kimono en overtuigd dat het een must-have is voor elke kleerkast? Kom zeker eens langs in één van onze 13 winkels en ontdek ons kleurrijke aanbod aan kimono’s.

Wil je graag advies van een van onze stylisten terwijl je jezelf klaarmaakt voor de perfecte kimono-look? Boek hier dan jouw shop op afspaak