We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

BTS - Spring Shoot 

Een kijkje achter de schermen met onze social media manager 

Ik ben Anouk, 22 jaar en stagiaire bij het marketingteam van Tiffanys voor de 3 maanden. Vorige week ging ik op pad met Maité, E-commerce & Social Media Manager. Ik kreeg de kans om mee te lopen bij een fotoshoot samen met Yannick, een model waar we vaak met samenwerken. En ik kan jullie verzekeren, hier was ik heel excited voor! In deze blog ga ik jullie meenemen met de voorbereidingen voor de shoot & de shoot zelf. 

Preparations

Vooraleer de shoot van start kan gaan, gaat er toch wel wat voorbereiding aan vooraf. Het belangrijkste is het vinden van een datum met het model. Hierover ontfermt Maité zich en er was snel een datum geprikt. De fotoshoot vond plaats op vrijdag 12 april. Ons doel was om een echt lentegevoel vast te leggen en dat aan jullie over te brengen, dus we hoopten op een zonnige dag. We hadden geluk, stralend weer en 21 graden, zalig! 

Ter voorbereiding van de shoot heb ik een moodboard gemaakt ter inspiratie van bepaalde poses of een specifieke vibe die we willen overbrengen met de foto's. Hiervoor maken we gebruik van Pinterest. En wat komt er bij jullie op als jullie aan de lente denken? Flowers ofcourse! Daarnaast wilden we ook the city vibe overbrengen. Stel je voor: genieten van een heerlijk kopje koffie op een terras of on the go, of het lezen van een boek of krant in het park.

The Moodboard@Pinterest

Nadat we samen hebben gebrainstormd over de sfeer en de vibe die we wilden creëren, moesten we nog op zoek naar de geschikte locatie voor de fotoshoot. 
Voor deze shoot hebben we gekozen voor Tiffanys in Sint-Niklaas als hoofdlocatie. Rondom de winkel zijn er prachtige straten en gevels die perfect kunnen dienen als achtergrond voor de foto's. Daarnaast leek het Regentieplein ons ook een gezellige plek, net als de tuin van het café de Casino en de barista Manuvèl in de Stationsstraat.

Met deze visuals en ideeën in gedachten waren we ervan overtuigd dat deze shoot een groot succes zou worden. 

Essentials - Not to forget

  • Camera opgeladen
  • GSM opgeladen
  • Tiffanys krantje
  • Koffiebekers & houder
  • Bloemen & bruin papier om zelf een boeket te creëren.

Wat neemt Yannick zelf mee? 
Aangezien we onze eerste lente looks gingen fotograferen, bracht ze ook zelf een aantal leuke zonnebrillen mee, samen met verschillende soorten schoenen, waaronder Birkenstocks, sneakers, laarzen, ballerina's etc. Dit maakte het leuk omdat we dan bij elke outfit de geschikte schoenen konden kiezen. Dit was een must aangezien het shooten vaak buiten plaatsvond en waardoor anders onze eigen schoenen niet meer verkoopbaar zouden zijn. 

Shootday

We begonnen om 10 uur 's ochtends en spraken af bij Tiffanys in Sint-Niklaas. Daar selecteerden ik samen met Maité leuke items uit de nieuwe collectie om later samen te stellen tot lente-proof outfits. Ondertussen kon Yannick zich settelen met al haar spullen in een paskamer en genieten van een lekker koffietje. 

Onze selectie

Op de foto zien jullie al een eerste selectie van looks waarmee we wilden werken. Uiteraard hebben we hieraan doorheen de dag nog wat gesleuteld. Dit was afhankelijk van hoe het totaalplaatje eruit zag toen Yannick de complete outfit aan had. Dit was vaak meteen geslaagd, maar soms moesten we nog iets aanpassen. Zoals een andere kleur jeansbroek of het toevoegen van een blazer aan de outfit.  

Tijdens de shoot kozen we voor elke outfit de leukste locaties uit om een toffe foto te creëren. We hebben daarbij gelet op factoren zoals lichtinval, achtergrond en de positie van de zon. We hebben zowel gebruik gemaakt van een professionele camera en gsm. Naast foto’s hebben we ook filmpjes gemaakt bij elke outfit om hiermee later leuke reels en tiktoks te maken. Nadat elke outfit was gefotografeerd, keerden we terug naar de winkel waar Yannick zich kon klaarstomen voor de volgende look. Tussendoor kregen we ook nog advies van de stylistes die aanwezig zijn in onze winkel. Zij kunnen bijsturen waar nodig om de outfit helemaal on point te maken.

Wil je ook graag persoonlijk stijladvies krijgen van een van onze stylisten in de winkel van jouw keuze? Boek dan hier jouw shop op afspraak.

Visie VS reality

De shoot liep ten einde… We hebben samen 9 geweldige looks samengesteld die jullie binnenkort uitgebreid kunnen bewonderen op onze social media-kanalen. Hier is alvast een klein voorproefje.

After shoot - Work at the office

Na de fotoshoot keerden we terug naar kantoor. Daar hebben we een selectie gemaakt van de beste foto’s. Hiermee zullen we de komende weken mee aan de slag gaan om content te creëren op onze social media kanalen en bij advertenties. 

Voor mij was dit absoluut een leerrijke en boeiende ervaring. Ik ben heel blij dat ik hieraan mee kon helpen. Dit leert je wel dat het marketingteam een breed scala aan taken heeft. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een dagje mee te volgen in de taken van ons marketingteam en dat ik jullie een duidelijk beeld heb kunnen geven over de sfeer en werking op de werkvloer bij Tiffanys. 

Enthousiaste groetjes,
Anouk 

Wist je dat er naast het marketingteam ook veel werk wordt verzet bij het selecteren van de nieuwe collectie? Ons aankoopteam staat paraat voor deze taak. Ben je benieuwd naar hoe zij te werk gaan? Ontdek er meer over en lees: A day in the life with our buyer team - op aankoop voor collectie FW24.