We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Smal, recht of breed - De perfecte broek voor jouw figuur

De juiste broek vinden die flatterend is kan soms een moeilijke zoektocht zijn. Bij Tiffanys hebben we een uitgebreide collectie met verschillende broeken voor ieder type. In onze webshop kan je eenvoudig filteren per type broek: smal, recht of breed. Nathalie geeft in haar laatste video meer uitleg over deze 3 type broeken met enkele voorbeelden uit de collectie. We zetten haar tips graag even op een rijtje.


Smalle broeken

Draag je graag oversized tops en truien? Dan is een smalle broek perfect voor jou. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans. Ook vollere dames staan heel elegant met een smalle broek. Zeker als deze net tot boven de enkel komt, dat verfijnt het silhouette. 

Tip: Bij smalle broeken is niet alleen de taille groter per maat, ook de broek zelf zal breder zijn. Bij maat 44 zal er dus meer plaats zijn voorzien bij de billen dan bij maat 36. Een smalle broek past dus echt voor iedereen.

Shop smalle broeken

Marella

Cambio

Let op: Cambio is een Duits merk. We raden aan om één maat kleiner dan je normale maat te nemen.

Xandres


Rechte broeken

 Ook een rechte broek is geschikt voor veel types. Het verschil tussen een smalle broek is uiteraard de vorm. Bij een smalle broek zal de broekspijp ook echt versmallen naar onder toe, terwijl een rechte broek – zoals de naam al zegt – recht naar beneden valt. De broekspijpen zullen dus boven- en onderaan even breed zijn. We raden sterk aan om een rechte broek te laten aanpassen aan jouw lengte. Ben je dus iets kleiner? Laat de broek dan zeker inkorten tot net boven de schoen. Dit zorgt voor het mooiste silhouette en geeft de illusie van langere benen.

Raffaello Rossi

Let op: Rafaello Rossi is een Duits merk. We raden aan om één maat kleiner dan je normale maat te nemen.

Drykorn

Let op: Drykorn hanteert jeansmaten.


Brede broeken

Dit seizoen zien we ook veel brede broeken terug in de collecties. Deze zijn het meeste geschikt voor grotere vrouwen, want een brede broek is zeer elegant op lange benen. Ook kleinere, fijnere vrouwen staan heel goed met een breder model. Ook hier raden we aan om de broek te laten inkorten naar de juiste lengte. Dit model is minder geschikt voor kleinere vollere vrouwen omdat dit teveel nadruk legt op het breedste punt van het lichaam. Hierdoor kan een mooi silhouette verloren gaan. Daarnaast hebben ook veel brede broeken één of meerdere bandplooien op de buik. Voor dames met een buikje is dit dus minder flatterend, omdat dit opnieuw een fout accent legt. Voor fijnere dames is dit dan weer enorm elegant.

Tip: Kies een brede broek met een specialere afwerking (bv. stof of kleur) voor een geklede feestoutfit. Ideaal te combineren met een elegante hak of een stoere sneaker.

Tip: Zijn de zakken zichtbaar, net zoals in de ecru broek van Essentiel? We raden aan om deze dicht te laten stikken en de zakken er uit te laten snijden voor een mooiere afwerking. Mag het wat nonchalanter? Dan laat je de zakken gewoon zitten!

Essentiel Antwerp


Styled up

In alle videos combineert Nathalie de broeken met een neutrale pull en stoere sneakers. 

Les Elles

Voile Blanche


Toch niet zeker welk model het beste bij jou past? Kom gerust langs in één van onze winkels, onze styliste helpen je graag bij het vinden van jouw ideale broek!