We confirm our dressedbytiffanystrent trustpilot account

Wil je de perfecte jeans kopen, maar heb je geen idee welk figuurtype je hebt en hoe je jeans moet passen? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg met onze denim-guide. Of je nu op zoek bent naar een skinny jeans of een flared model, wij vertellen je welk model het beste past bij jouw lichaamstype. Zo kun je online zonder zorgen de perfecte jeans kopen die jouw figuur flatteert.

In onze gids lees je niet alleen welk model het beste bij jou past, maar geven we ook tips over de juiste maat, de pasvorm en welke stoffen het beste werken voor jouw figuur. Lees snel verder en ontdek hoe je de beste jeans kunt vinden voor jouw figuur!

Skinny jeans voor een zandloperfiguur

De skinny jeans is een model dat geheel aansluitend is rond de benen en enkels. Aan de stof wordt stretch toegevoegd zodat hij mooi aansluit en comfortabel zit. De skinny jeans valt tot net aan de enkel. Hierbij kan je lange laarzen dragen over je broek of sneakers waarbij een deel van de enkel bloot is. Draag hierbij een oversized pull of hemd voor contrast. Voor vrouwen met een zandloperfiguur is dit de perfecte fit.

Slim fit jeans voor een zandloperfiguur

De slim fit jeans sluit net zoals de skinny jeans mooi aan, maar zit iets losser aan de enkels waardoor je meer comfort hebt. Net zoals de skinny jeans is deze mooi gecombineerd met een wijde blouse of pull. Ook valt hij tot net aan je enkels waardoor je dit met een sneaker kan dragen en een gedeelte van je enkels bloot is. Heb jij een zandloperfiguur? Dan is dit de ideale fit voor jou! Ga voor een slim fit met een hoge taille om op jouw slanke taille de nadruk te leggen.

De perfecte jeans kopen voor een zandloper figuur

Als je een zandloperfiguur hebt, herkenbaar aan schouders en heupen die even breed zijn met een smallere taille, dan kan je eigenlijk alle fits hebben. Maar de skinny jeans staat jou het best. Toch blijft het belangrijk om te passen en verschillende modellen uit te proberen om te zien wat het beste bij jouw lichaamsvorm past. Bij Tiffanys helpen we je graag bij het vinden van de perfecte jeans voor jouw figuur. Kom gerust langs in één van onze winkels voor advies op maat.

 

Skinny jeans Brax

Skinny jeans kopen voor zandloperfiguur BraxSkinny jeans kopen voor zandloperfiguur Brax

Slim fit jeans For all mankind

Slim fit jeans kopen voor zandloperfiguur For all mankindSlim fit jeans kopen voor zandloperfiguur For all mankind

Wide leg fit jeans voor een peerfiguur 

Ben jij gezegend met een peerfiguur en op zoek naar een jeans die jouw rondingen op de juiste manier accentueert? Dan is de wide leg fit zeker iets voor jou. Deze fit loopt wijd uit over de gehele lengte en is perfect om lichaamsdelen te camoufleren die je liever niet accentueert.

De perfecte jeans kopen voor een peerfiguur

Als je een peerfiguur hebt, is het belangrijk om een jeans te kiezen die jouw figuur in balans brengt. De wide leg fit doet dat perfect doordat deze wijd uitloopt over de gehele benen. Kies wel voor een model dat bovenaan aansluit om je curves te omarmen. Voor een vrouwelijke look kun je de wide leg fit combineren met een aansluitend bovenstuk, zoals een shirt of top. Wil je een meer trendy en moderne look creëren? Combineer de jeans dan met een oversized hemd.

Of je nu gaat voor een hoge, lage of normale taille, met de wide leg fit zal je er stijlvol uitzien en je comfortabel voelen.

Wide leg fit jeans Cambio

Wide leg fit jeans kopen voor peerfiguur CambioWide leg fit jeans kopen voor peerfiguur Cambio

Wide leg fit jeans Sessun

Wide leg fit jeans kopen voor peerfiguur SessunWide leg fit jeans kopen voor peerfiguur Sessun

Wide leg jeans For all mankind

Lichte wide leg fit jeans kopen voor peerfiguur For all mankindLichte wide leg fit jeans kopen voor peerfiguur For all mankind

Wide leg jeans For all mankind

Wide leg fit jeans kopen voor peerfiguur For all mankindWide leg fit jeans kopen voor peerfiguur For all mankind

Mom fit jeans voor een recht figuur

Als je een recht figuur hebt met weinig tot geen taille, dan is de mom fit jeans de perfecte keuze. Deze jeans heeft een wijdere pasvorm rond de heupen en toelopende pijpen, wat zorgt voor een baggy fit en het creëren van een taille. De hoge taille van de mom fit jeans accentueert ook je slanke taille.

De perfecte jeans kopen voor een recht figuur

Een recht figuur heeft vaak kleinere tot middelgrote borsten, schouders die even breed zijn als de heupen en slanke heupen en benen. De mom fit jeans is dus een goede keuze om je figuur meer balans te geven. Combineer deze jeans met een aansluitend topje om je taille te accentueren of met een losvallende blouse voor een casual look.

Als je een recht figuur hebt, vermijd dan skinny jeans omdat deze je rechte figuur nog meer benadrukken. Ook flared jeans, die wijd uitlopen vanaf de knieën, zijn niet geschikt voor dit figuurtype omdat ze je slanke benen en heupen verbergen. Kies in plaats daarvan voor de mom fit jeans en creëer zo een vrouwelijke, trendy look.

Mom fit jeans Dawn

Mom fit jeans voor een recht figuur DawnMom fit jeans voor een recht figuur Dawn

Mom fit jeans For all mankind

Mom fit jeans voor een recht figuur For all mankindMom fit jeans voor een recht figuur For all mankind

Flare of bootcut fit jeans voor een klein gestalte 

Het kan een uitdaging zijn om de perfecte jeans te vinden als je een klein gestalte hebt. Gelukkig zijn er enkele trucjes die je kunt toepassen om je benen optisch langer te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een flared of bootcut fit. Deze modellen zitten strak om de heupen en lopen vanaf de knie mooi wijd uit, waardoor je benen langer en slanker lijken.

De perfecte jeans kopen voor een klein gestalte

Let bij het kiezen van de juiste maat ook op de lengte van de jeans. Kies voor een lengte die net tot boven de grond reikt en draag hierbij puntige schoenen of hakken om het effect van lange benen te versterken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hoge taille, dit geeft hetzelfde effect van langere benen. Vermijd jeans met grote zakken op de achterkant, dit kan het effect van een kortere lengte versterken. Met deze tips vind je zeker de perfecte jeans voor jou.

Ook voor het appelfiguur is de bootcut de ideale jeans.

Zijn je benen in verhouding met je bovenlichaam smaller? Leg dan de nadruk op die slanke benen en hou je lichaam in balans met een bootcut of straight leg jeans. Een skinny jeans trekt jouw lichaam uit verhouding en lijkt optisch te smal voor de rest van jouw lichaam. Broeken met een lage of middelhoge taille gaan dit figuur het beste.

Flared jeans Cambio

Flare fit jeans kopen voor een klein gestalte CambioFlare fit jeans kopen voor een klein gestalte Cambio

Bootcut jeans For all mankind

Bootcut fit jeans kopen voor een klein gestalte For all mankindBootcut fit jeans kopen voor een klein gestalte For all mankind

Straight fit jeans voor een groot gestalte

De flared jeans is een klassieker die terug is van weggeweest. Deze jeans is perfect voor mensen met lange benen: strak tot aan de knieën en loopt dan wijd uit vanaf de knieën naar beneden. De straight fit jeans benadrukt je slanke figuur en accentueert je lange benen, wat ervoor zorgt dat je nog langer lijkt. De flared jeans is verkrijgbaar in verschillende lengtematen, wat ervoor zorgt dat je de perfecte lengte kunt vinden voor jouw lange benen. Draag deze jeans met een hoge hak om het effect van lange benen te versterken.

De perfecte jeans kopen voor een groot gestalte

Als je een groot gestalte hebt, is het ook belangrijk om op de pasvorm te letten. Kies voor een straight fit jeans, omdat deze jouw lichaam op de juiste manier accentueert en jouw lange benen verder benadrukt. Let er wel op dat de jeans niet te kort is, want anders kan het afbreuk doen aan de proporties van je lichaam. Bij het passen van een jeans is het belangrijk om te letten op de taille en de lengte, zodat de jeans perfect aansluit bij je lichaam.

Straight fit jeans Scotch & Soda

Straight fit jeans kopen voor een groot gestalte Scotch & SodaStraight fit jeans kopen voor een groot gestalte Scotch & Soda

Straight fit jeans Dawn

Straight fit jeans kopen voor een groot gestalte DawnStraight fit jeans kopen voor een groot gestalte Dawn

Boyfriend fit jeans voor verschillende figuurtypes

Als je op zoek bent naar de perfecte jeans voor jouw figuur, dan is de boyfriend fit een geweldige keuze. Of je nu een curvy, recht, lang of kort figuur hebt, deze jeans staat eigenlijk bij ieder figuur goed. Het relaxed fit model en de lage taille zorgen ervoor dat hij los op de heupen valt. Bovendien is deze jeans vaak wat langer, waardoor hij ideaal is als je wat kleiner bent en hem onderaan kunt omslaan.

De perfecte jeans kopen voor verschillende figuurtypes

De perfecte jeans kopen kan een uitdaging zijn, zeker als je niet zeker weet welk figuurtype je hebt. Gelukkig is de boyfriend fit een veelzijdig model dat geschikt is voor verschillende figuurtypes. Door zijn relaxte pasvorm en lage taille valt hij losjes op de heupen en kan hij gecombineerd worden met allerlei soorten tops. Of je nu gaat voor casual chic of een meer formele look, de boyfriend jeans is een veelzijdige keuze die je figuur goed zal doen uitkomen.

Hopelijk heeft deze gids je geholpen om de perfecte jeans te vinden die past bij jouw figuurtype. Of je nu een recht figuur hebt, klein of groot gestalte, er is altijd een jeans die bij jou past. 

Mocht je nog persoonlijk advies nodig hebben of twijfel je nog? Aarzel dan niet om een afspraak te maken met onze stylisten in één van onze winkels. Zij staan klaar om samen met jou de perfecte jeans te vinden die niet alleen comfortabel zit, maar er ook nog eens fantastisch uitziet. Maak online een afspraak via ons formulier en ga naar huis met de perfecte jeans.

 

Laat je inspireren met meer mode-advies:
Deze Belgische modemerken moet je bij Tiffanys ontdekken